Het mere-exposure effect in uitvoering 2

Voor een poosje terug heb ik een verhaal geplaatst over het mere exposure effect. Weet je nog? Bekend maakt bemind, je spiegelbeeld en wat het effect voor je zelfvertrouwen kan zijn als je een paar goede foto’s van jezelf hebt.

Om mijn gedachten hierover wat kracht bij te zetten had ik een oproep geplaatst en zijn er een paar mensen geweest die het lef hebben gehad om mij een bericht te sturen. Want voor veel mensen is het toch echt spannend om op de foto te gaan en ben je daar lef voor nodig!

Afgelopen week heb ik de eerste van mijn “projectje” mogen fotograferen. Dieneke durfde het als eerste aan en stuurde mij een berichtje naar aanleiding van mijn oproep. Dieneke gaf aan dat ze graag met wat meer zelfvertrouwen op de foto wou. Ze vindt zelf dat ze nooit mooi op de foto staat en als ze foto’s terugziet dan is het in haar beleving eigenlijk nooit goed. Ze gaat liever niet op de foto en weet zich vaak geen raad met de camera, zoals voor zovelen herkenbaar. ¬†Ondanks dat ze het spannend vond om te komen heeft ze het toch gedaan en het resultaat mag er zijn! Tijdens de fotoshoot liet ik haar op de camera wat foto’s terugzien en zag ze dat het er best goed uitzag. Dit werkt natuurlijk positief en langzaam aan kwam de ontspanning en voelde ze zich steeds zekerder voor de camera. Al kletsend maakte ik de foto’s en aan het eind hadden we een hele serie leuke en goede foto’s.

Na afloop ging Dieneke met een goed gevoel naar huis en wachtte ze in spanning op het eindresultaat. Haar reactie was dat ze op voorhand wel wat gespannen en sceptisch was over de fotoshoot, maar uiteindelijk helemaal bijgedraaid was. Ik heb haar weten te ontspannen en zelfverzekerd laten voelen waardoor ze het zelfs leuk vond om op de foto te komen. ¬†Ze is enthousiast over de foto’s en trots op haar zelf. En dat mag ook zeker! Ik heb dan wel de foto’s gemaakt, maar wel van een prachtig mooi mens die ik hopelijk met de foto’s heb weten te overtuigen dat ze er mag zijn! Hoe mooi is het dat je met een paar foto’s trots naar jezelf kunt kijken en dit ook aan anderen durft te laten zien. Want ook de reacties van anderen kunnen heel veel voor je zelfvertrouwen doen.

Dank Dieneke, dat je mee wilde doen met mijn project en wens je veel plezier met de foto’s!