Voetbalfotografie

4 maart 2020

Sinds 2017 probeer ik af en toe tijdens de voetbalwedstrijden van Owen wat foto’s te maken. Inmiddels is dit een beetje uit de hand gelopen en maak ik bijna elke wedstrijd of toernooi een fotoalbum voor alle teamleden. De foto’s worden geregeld door de jongens zelf op Instagram gebruikt, maar ook door FC Emmen voor Instagram en hun website. En dan ineens wordt er ook een foto gebruikt door RTV Drenthe.

Hoe leuk is het om van elke wedstrijd een fotoverslag te hebben? Aan het eind van het seizoen de foto’s terug te kijken of na een aantal jaren de verschillen te kunnen zien? Herinneringen voor later..

Herinneringen om vast te leggen!

Het belang van goede foto’s voor je website

Een nieuwe website laten maken?

Twee jaar geleden heb ik mijn website voor mijn bedrijf Ingeborg Schijvens Fotografie laten maken door Nijm.nl. Het woord fotografie geeft al aan dat ik aan fotograferen doe. Ik ben een jaar of negen geleden begonnen met foto’s maken toen zoonlief werd geboren. De eerste jaren gaf hij daar niet zoveel weerwoord op en lachte hij er vrolijk op los. Denk dat hij een jaar of 5 was dat ik voor het eerst die blik kreeg, ‘Nee he, heb je haar weer met die camera’ ‘Mam, ik wil niet op de foto!!’ Toen ben ik begonnen om wat andere mensen op de foto te zetten en vervolgens mocht ik de schoolfoto’s op school maken. Ik werd gevraagd om foto’s te maken tijdens familiedagen, maar ook voor brochure’s en voor website’s. En toen vond ik dat het tijd werd voor mijn eigen website.

Het belang van goede foto’s

En inmiddels ben ik er achter dat het erg belangrijk is dat je goede foto’s op je website plaatst. Een juiste foto trekt sneller de aandacht dan een lap tekst. Of de tekst moet al zo interessant zijn dat je blijft lezen. Maar wat moet je foto uitstralen en wat wil je ermee bereiken? Een foto is essentieel voor je website en artikel. In mijn eigen geval vind ik het belangrijk dat mensen weten dat ik vanuit rust en passie foto’s maak. Bijna iedereen is altijd wat gespannen als hij op de foto ‘moet’. Als iemand bij mij op de foto wil voor bijvoorbeeld een profielfoto voor cv of social media dan wil ik graag dat diegene weet dat we dit gewoon bij mij thuis kunnen doen, met eerst een kopje thee voor de gezelligheid om vervolgens op een ontspannen manier een paar mooie foto’s te maken. En heb je niet zoveel tijd, maar wil je alleen de foto?  Dan is dat uiteraard ook goed, waar jij blij van wordt.

Wat wil jij met je website uitstralen?

Ben jij er ook aan toe om een website te laten maken? Heb je veel ideeën, maar nog geen foto’s?Goede foto’s hoeven niet heel duur te zijn, maar kunnen wel veel toevoegen aan je website. Wellicht kunnen we er met een kopje thee samen over brainstormen.

 

Camera thee thuis

 

 

 

 

Hoe kun je het nog persoonlijker maken?

Als trotse eigenaar van een prachtige winkel of bedrijf doe je er graag alles aan om het je klant naar de zin te maken.

Helemaal in de tijd waarin we nu zitten waarbij de kleinere ondernemer moet opboksen tegen de grote concerns die vooral zijn gericht op het online shoppen. Want dat is wat de klant tegenwoordig veel doet, bestellen op internet. En waarschijnlijk gaat dit in de loop der jaren alleen maar meer worden, de kinderen van deze tijd groeien op met het online winkelen en weten straks wellicht niet anders.

Wat kun je als ondernemer dan allemaal doen om de klant toch de winkel in te krijgen en ook terug te laten komen? Naast uiteraard de goede collectie of producten zorg je ervoor dat de winkel mooi en gezellig is, dat er fijn personeel is dat de klant op een vriendelijke manier helpt, dat kopje koffie aanbieden en het dus vooral persoonlijk maken. En er voor zorgen dat de gunfactor in de winkel hangt.

Op wat voor manier zou dit nog meer kunnen? Door een Wall of fame van het personeel dat er elke dag weer voor de klant is. Een fotowand van alle medewerkers met naam er bij. Hierdoor hebben klanten een naam bij een gezicht en een gezicht bij een naam. Dit maakt het persoonlijker en zal de gunfactor verhogen. En dat is wat je als ondernemer toch wilt?

Daarnaast geef je de medewerkers een boost voor hun zelfvertrouwen, want ik ben er van overtuigd dat een goede foto van jezelf veel voor je kan betekenen.

En als laatste is het een mooie decoratie voor in de winkel. Het zijn fotoplaatjes van 20×20 cm, los van elkaar te bevestigen en heel makkelijk weer te vervangen en uit te breiden.

Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een cadeautje voor jezelf!

Vorig jaar februari ben ik begonnen met bloggen over “het mere exposure effect” en afgelopen jaar heb ik een aantal mensen mogen fotograferen die daar veel aan hebben gehad. Het zelfvertrouwen groeit als je een goede foto van jezelf hebt, daar ben ik van overtuigd. Je kracht zit van binnen, maar als je het zelf aan de buitenkant niet ziet dan kan het soms best wel beetje lastig zijn. Een goede en mooie foto van jezelf kan je daar echt bij helpen. En ik wil je graag helpen.

Net als vorig jaar heb ik dan ook nu weer een oproep. Ben jij iemand die zich wel graag eens zou willen laten zien, maar niet goed durft? Vind je dat je nooit mooi op de foto staat en voel je je wat onzeker? Of ben je bijvoorbeeld onlangs afgevallen en wil je dit jezelf en de wereld wel weer eens laten zien, maar ben je toch een beetje bang? Of sluit je wellicht net een relatie af en wil je na alle pieken en dalen jezelf weer laten zien dat het goed met je gaat? Het zijn zomaar een paar voorbeelden van situaties waarin je eigen zelfbeeld misschien een stuk lager is geweest dan zou moeten. Herken je jezelf ergens in? Durf je het aan? Dan zoek ik jou!!

Het kost:

In euro’s niks
In tijd ongeveer 2 uur
Waarschijnlijk een hoop lef, maar dat heb je!

Het levert op:

Een paar leuke uren waar je veel energie van krijgt
Een hoop leuke foto’s die je zelfbeeld echt goed gaan doen!
Een goed verhaal en flinke boost voor je zelfvertrouwen!

Voorwaarden:

Je moet er voor open staan om samen met mij een mooi verhaal neer te zetten en dit te durven tonen
Je moet er zin in hebben!

Lijkt het je leuk? Neem dan snel contact met mij op, met de eerste 3 die zich aanmelden ga ik individueel een leuke sessie doen en laat ik stralen!

 

 

Wall of fame ACSL

 

In het nieuwe jaar ga ik weer bedrijven blij maken met een Wall of fame. Medewerkers op de website voorstellen middels een foto en naam is een eerste indruk afgeven. Klanten willen graag zien wie er achter het bedrijf zit en wie er allemaal werken. Hoe leuk is het dan dat je naast de foto’s op de website en social media ook een Wall of fame van de medewerkers hebt hangen? Via de website zijn de mensen met een foto voor te stellen en zodra een klant het bedrijf binnenloopt ziet hij de foto’s met namen. Dit straalt vertrouwen uit en geeft een goede eerste indruk en dat is wat je als bedrijf toch wilt?

 

Ook de mensen van AutoCenters Staalduinen en Louwes heb ik allemaal op de foto mogen zetten en bij 2 vestigingen hangt er binnenkort een Wall of Fame.

 

Wil je als bedrijf ook graag een goede eerste indruk van de medewerkers weergeven? Neem dan eens contact met mij op en ik laat je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktoberactie dierenfotografie

Afgelopen jaar nu een aantal keren dieren op de foto mogen zetten, wat ik toch wel erg leuk vind. Je moet een beetje geduld hebben, maar als er dan toch een paar goede foto’s bijzitten en de baasjes zijn blij en tevreden dan geeft dat weer een goed gevoel! Ik heb een aantal opmerkingen gehad dat ik er iets meer mee zou moeten doen, dierenfotografie…

Ok dan, bij deze gaan we dat dan in de maand oktober maar eens doen! Dierenfotografie!

In de maand oktober voor € 25,- een fotoshoot met je huisdier.

Hoe gaan we dat doen?

Hond, kat, konijn, paard, wat voor huisdier je maar hebt zet ik voor je op de foto. Of huisdier alleen, of samen met baasje, wat jij wilt. Wil je dit buiten dan spreken we of bij Poolshoogte in Odoorn, of bij het Hemelriekje in Gasselte af. Als je met je paard of pony thuis op de foto wilt dan kan dat ook, als het verder dan 20 km van Borger af is spreken we wat af over de extra reiskosten. Wil je dit binnen met een zwarte achtergrond, dan mag je bij mij thuis komen. Behalve dan met je paard of pony, die past niet in huis…
We zijn ongeveer 1 uur/1,5 uur bezig en je krijgt uiteindelijk iets van 15 tot 20 foto’s digitaal toegestuurd waar je alles mee kunt doen wat je zelf wilt.

Wat moet je hier voor doen?

Stuur mij een privebericht op facebook of via info@ingeborgschijvens.nl, of stuur mij een app,
06-10011979. Geef aan om wat voor huisdier het gaat en of je binnen of buiten wilt. Daarnaast graag minimaal 2 verschillende datamogelijkheden in oktober doorgeven en dan gaan we plannen.

Leuk, ik heb er zin in!

Haat liefde verhouding?

In de laatste week van de zomervakantie ben ik overstag gegaan… Ik ben geen kattenmens, maar sinds kort hebben we dus wel een kitten in huis, want ja, Owen wilde heel graag een kitten en dit is toch wel makkelijker dan een hond, dacht ik… De eerste week ging prima, heel veel slapen deed het en heel veel op schoot knorren. O, dacht ik, dit gaat goed en kan ik wel handelen..  Maar kittens krijgen eten, worden groter en krijgen meer energie. Vervolgens worden ze dus brutaal en trekken ze zich echt nergens wat van aan. Geen vaste plek om te liggen, over de tafel lopen is heel normaal en de bank mag gebruikt worden als racebaan. Dus not!!! Geregeld loop ik met de bloemenspuit achter hem aan om hem van de tafel te houden, uit de gordijnen te jagen en de bank nog iets te beschermen. En als hij dan toch even op schoot wil moet ik oppassen dat ik niet aangevallen wordt, maar ja, daar zal ik door de bloemenspuit zelf wel om gevraagd hebben. En als hij dan uitgeraasd is wil hij toch nog wel eens rustig bij mij liggen en dan is hij toch wel erg lief en schattig.. Helemaal vriendjes zijn Pluisje en ik nog niet, maar leuke foto’s kun je er wel van maken! Misschien moet ik iets met dierenfotografie gaan doen?

 

En nog een Wall of fame

Onlangs ben ik op uitnodiging van William Potgieter van Autobedrijf Potgieter mee geweest naar een netwerkbijeenkomst van BNI Nederland. Lekker dom als ik kan zijn, dacht ik in eerste instantie dat dit s’avonds was, maar het bleek Breakfast te zijn. Op een woensdagochtend rond 06:45 uur mocht ik mij melden voor het ontbijt en het netwerken. Met redelijk wat zenuwen door mijn lijf heb ik in het kort mijn idee over een Wall of fame mogen laten zien. Het leuke hieraan is dat er twee bedrijven zijn die ik enthousiast heb kunnen maken voor een fotowand. De eerste die ik inmiddels heb gemaakt is van de De Kaasbank te Borger.  De kaasbank is een gezellige winkel waar ik zelf nog niet eerder was geweest, ja ik schaam mij, met een erg leuk en uitgebreid assortiment. Naast kaas kun je er veel meer krijgen, zoals noten, chocolade en diverse cadeau artikelen.  Een viertal leuke mensen mocht ik hier op de foto zetten en de stijl hebben we aangepast naar hun bedrijfsinrichting. De fotowand hangt inmiddels in de winkel in Borger en ook in de winkel in Weerdinge. De medewerkers hebben zelf ook allemaal een foto gekregen om in te lijsten, een extra waardering voor de mensen die de winkels altijd mooi, gezellig en klantvriendelijk maken. Wil je meer voorbeelden zien kijk dan op mijn pagina Wall of fame voor bedrijven.

 

Feestje

In de vakantie werd ik gebeld door een vader van een teamgenootje van Owen zijn voetbal. Marten en Samantha gingen trouwen over 2 dagen. De bruidsfotograaf was allemaal geregeld, maar ze hadden na de officiële plechtigheid ook nog een feestje met de familie en vrienden. Of ik daar misschien nog wel een paar foto’s wilde komen maken. Het was vakantie en ik kan tegenwoordig mijn eigen tijd indelen, vond het wel erg spannend om te gaan doen, maar dacht; JA, leuk!! Ik ga dit gewoon doen! En zo kwam het dus dat ik op een mooie donderdagmiddag bij de Poolshoogte in Odoorn een mooie fotoreportage mocht maken! Toch wel erg leuk om te doen…

   

 

Het mere-exposure effect in uitvoering 2

Voor een poosje terug heb ik een verhaal geplaatst over het mere exposure effect. Weet je nog? Bekend maakt bemind, je spiegelbeeld en wat het effect voor je zelfvertrouwen kan zijn als je een paar goede foto’s van jezelf hebt.

Om mijn gedachten hierover wat kracht bij te zetten had ik een oproep geplaatst en zijn er een paar mensen geweest die het lef hebben gehad om mij een bericht te sturen. Want voor veel mensen is het toch echt spannend om op de foto te gaan en ben je daar lef voor nodig!

Afgelopen week heb ik de eerste van mijn “projectje” mogen fotograferen. Dieneke durfde het als eerste aan en stuurde mij een berichtje naar aanleiding van mijn oproep. Dieneke gaf aan dat ze graag met wat meer zelfvertrouwen op de foto wou. Ze vindt zelf dat ze nooit mooi op de foto staat en als ze foto’s terugziet dan is het in haar beleving eigenlijk nooit goed. Ze gaat liever niet op de foto en weet zich vaak geen raad met de camera, zoals voor zovelen herkenbaar.  Ondanks dat ze het spannend vond om te komen heeft ze het toch gedaan en het resultaat mag er zijn! Tijdens de fotoshoot liet ik haar op de camera wat foto’s terugzien en zag ze dat het er best goed uitzag. Dit werkt natuurlijk positief en langzaam aan kwam de ontspanning en voelde ze zich steeds zekerder voor de camera. Al kletsend maakte ik de foto’s en aan het eind hadden we een hele serie leuke en goede foto’s.

Na afloop ging Dieneke met een goed gevoel naar huis en wachtte ze in spanning op het eindresultaat. Haar reactie was dat ze op voorhand wel wat gespannen en sceptisch was over de fotoshoot, maar uiteindelijk helemaal bijgedraaid was. Ik heb haar weten te ontspannen en zelfverzekerd laten voelen waardoor ze het zelfs leuk vond om op de foto te komen.  Ze is enthousiast over de foto’s en trots op haar zelf. En dat mag ook zeker! Ik heb dan wel de foto’s gemaakt, maar wel van een prachtig mooi mens die ik hopelijk met de foto’s heb weten te overtuigen dat ze er mag zijn! Hoe mooi is het dat je met een paar foto’s trots naar jezelf kunt kijken en dit ook aan anderen durft te laten zien. Want ook de reacties van anderen kunnen heel veel voor je zelfvertrouwen doen.

Dank Dieneke, dat je mee wilde doen met mijn project en wens je veel plezier met de foto’s!