Het belang van goede foto’s voor je website

Een nieuwe website laten maken?

Twee jaar geleden heb ik mijn website voor mijn bedrijf Ingeborg Schijvens Fotografie laten maken door Nijm.nl. Het woord fotografie geeft al aan dat ik aan fotograferen doe. Ik ben een jaar of negen geleden begonnen met foto’s maken toen zoonlief werd geboren. De eerste jaren gaf hij daar niet zoveel weerwoord op en lachte hij er vrolijk op los. Denk dat hij een jaar of 5 was dat ik voor het eerst die blik kreeg, ‘Nee he, heb je haar weer met die camera’ ‘Mam, ik wil niet op de foto!!’ Toen ben ik begonnen om wat andere mensen op de foto te zetten en vervolgens mocht ik de schoolfoto’s op school maken. Ik werd gevraagd om foto’s te maken tijdens familiedagen, maar ook voor brochure’s en voor website’s. En toen vond ik dat het tijd werd voor mijn eigen website.

Het belang van goede foto’s

En inmiddels ben ik er achter dat het erg belangrijk is dat je goede foto’s op je website plaatst. Een juiste foto trekt sneller de aandacht dan een lap tekst. Of de tekst moet al zo interessant zijn dat je blijft lezen. Maar wat moet je foto uitstralen en wat wil je ermee bereiken? Een foto is essentieel voor je website en artikel. In mijn eigen geval vind ik het belangrijk dat mensen weten dat ik vanuit rust en passie foto’s maak. Bijna iedereen is altijd wat gespannen als hij op de foto ‘moet’. Als iemand bij mij op de foto wil voor bijvoorbeeld een profielfoto voor cv of social media dan wil ik graag dat diegene weet dat we dit gewoon bij mij thuis kunnen doen, met eerst een kopje thee voor de gezelligheid om vervolgens op een ontspannen manier een paar mooie foto’s te maken. En heb je niet zoveel tijd, maar wil je alleen de foto?  Dan is dat uiteraard ook goed, waar jij blij van wordt.

Wat wil jij met je website uitstralen?

Ben jij er ook aan toe om een website te laten maken? Heb je veel idee├źn, maar nog geen foto’s?Goede foto’s hoeven niet heel duur te zijn, maar kunnen wel veel toevoegen aan je website. Wellicht kunnen we er met een kopje thee samen over brainstormen.

 

Camera thee thuis